Spoštovani!

V ponedeljek, 5. junija, obeležujemo svetovni dan okolja. Generalna skupščina Združenih narodov je 45 let nazaj razglasila 5. junij za svetovni dan okolja z namenom, da bi vzbudila večje zanimanje za okolje, pritegnila pozornost odločevalcev za okoljsko tematiko in pri ljudeh sprožila zavest, da so ključni akterji pri oblikovanju prihodnosti. Leta 1973 je bil prvi dan okolja in od takrat je vsako leto središče dogajanja drugo svetovno mesto, promovira pa se aktualna okoljska tema.

Letos je krovna tema svetovnega dneva okolja ”Povežimo se z naravo”, namen letošnje teme je spodbuditi ljudi, da obiščejo naravo, pričnejo o njej razmišljati, jo cenijo in občudujejo, predvsem pa zaščitijo in varujejo.

Vabljeni ste, da se tudi vi udeležite letošnjega svetovnega dneva okolja.

Fotografirajte svoj najljubši kraj v naravi, ga objavite na vaših družbenih profilih in opremite z označko #WorldEnvironmentDay ali #WithNature. Tako se boste pridružili globalnemu albumu fotografij ”Ujemimo vse kraje, ki štejejo”, ki prikazujejo ljubezen in skrb do narave. Več na : http://worldenvironmentday.global/how-celebrate/picture-all-places-matter.

Organizirajte dogodek, ki slavi naravo in jo varuje, npr. sproščeno druženje s prijatelji v naravi, itd. ali se, če imate možnost, udeležite enega izmed dogodkov, ki bodo na ta dan potekali po vsem svetu. Več na: http://worldenvironmentday.global/how-celebrate/celebrate-together.

Preberite nekaj gradiva več o tem, kako lahko sami zaščitite naravo in zakaj je to pomembno.

 

Lepo vabljeni, da se pridružite letošnjemu svetovnemu dnevu okolja in pomagate širiti ljubezen do narave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja