Spoštovani uporabniki!

Česar ne potrebujemo več, ni odpadek, pač pa priložnost, da predmet v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa z manjšimi posegi dobi drugo življenje. Okolje nam bo hvaležno.

V tednu med 18. in 26. novembrom obeležujemo Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki poteka pod sloganom  POPRAVI IN UPORABI  – DAJMO STVAREM NOVO ŽIVLJENJE. Osveščevalne aktivnosti bodo potekale tudi na Tržnici Kočevje:

V ČETRTEK, 23.11.2017 med 9. in 12. uro DELAVNICA POPRAVILA STARIH PREDMETOV
med 12. in 14. uro RAZSTAVA IZDELKOV
V PETEK, 24.11.2017 med 9. in 14. uro RAZSTAVA IZDELKOV

 

Vabljeni vsi, ki potrebujete kakšno idejo, kako ponovno uporabiti predmet, ki bi ga sicer zavrgli  in tudi vsi tisti, ki bi vaše ideje in izdelke želeli deliti z nami in obiskovalci!

V Sloveniji pri preprečevanju nastajanja odpadkov dosegamo vedno boljše rezultate, kljub temu pa zadnji podatki še vedno kažejo, da v povprečju vsak od nas zavrže več kot deset kilogramov še uporabnih predmetov na leto. Med zavrženimi predmeti se pogosto znajdejo še  vedno popolnoma uporabna oblačila, modni dodatki, oprema za dom, pohištvo, posoda, igrače in gospodinjski aparati. Organizatorji Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov so se zato odločili, da letos pozornost namenijo prav temi PONOVNE UPORABE. Ena izmed ključnih premis ponovne uporabe je, da stare ali poškodovane predmete ne zavržemo ampak jih popravimo ali predelamo in še naprej uporabljamo. Največkrat pa ljudje tega ne storijo, ker bodisi nimajo časa, bodisi ne vedo, kako stvari popraviti ali kam jih peljati na popravilo.

Da bi čim širšemu krogu občanov predstavili uporabne rešitve, smo se v Komunali Kočevje v sodelovanju z mojstri Centra ponovne uporabe in lokalnimi kreativci odzvali klicu in se pridružili Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov.

Pridružite se tudi vi! Glas o pomembnosti preprečevanja nastajanja odpadkov bo tako močnejši.

 

lestvica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja