Mesec november je tradicionalno posvečen zmanjševanju odpadkov. Med 17. in 25. novembrom tudi letos poteka Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki tokrat v ospredje postavlja nevarne odpadke.

Nevarni odpadki nastajajo v vsakem gospodinjstvu – uporabljamo naprave na baterije, čistimo, pomivamo in peremo s čistili, detergenti, praški, barvamo ograje, klopi, pri cvrtju nam nastaja odpadno olje itd. Samo v Sloveniji vsako leto nastane 6.770 ton nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, v Evropski uniji preko 100 milijonov ton. Nevarni odpadki v primerjavi z drugimi vrstami odpadkov še bolj ogrožajo okolje in zdravje ljudi, zato je preprečevanje njihovega nastajanja in pravilna obdelava še toliko pomembnejša. Čas je, da prenehamo okolje zastrupljati z nevarnimni snovmi.

Želeli bi z vami deliti skrb za čistejše okolje, zato vas v četrtek, 22. novembra 2018, vabimo v prostore Tržnice Kočevje. Ob 9. uri bomo pod strokovnim vodstvom pričeli z delavnico izdelave ekoloških in naravnih čistil, ki bodo lahko v vašem domu nadomestila marsikatero nevarno čistilo. Vabljeni!

Če v zadnji akciji zbiranja nevarnih odpadkov niste uspeli oddati odpadnega jedilnega olja in ga še hranite doma, vas vabimo, da ga ta dan med 9. in 13. uro prinesete na Tržnico. Spominjamo, da maščobe (olja in masti) ne sodijo v odtoke in WC školjke.

Skupaj poskrbimo, da bomo za sabo pustili čisto okolje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja