Občanke in občane občine Kočevje obveščamo, da bo Občina Kočevje v letu 2019 subvencionirala odlaganje odpadne azbestne kritine iz gospodinjstev v višini 80 % nastalih stroškov. Subvencijo bo možno uveljavljati po sprejetem proračunu za leto 2019, predvidoma konec februarja 2019, do 30.10.2019 oziroma do porabe proračunskih sredstev.

Za uveljavitev subvencije je potrebno ob oddaji odpadkov izpolniti obrazec (Izjava imetnika odpadkov), katerega stranke prejmejo na sedežu podjetja, ob dovozu odpadkov v Zbirni center Mozelj, dostopna pa je tudi na spletni strani Občine Kočevje. Na izjavi je obvezno potrebno navesti osebne podatke lastnika odpadka, parcelno številko objekta, v katerem so bili odpadki vgrajeni ter katastrsko občino.

Odpadna azbestna salonitna kritina se oddaja v Zbirnem centru Mozelj vsak delovnik med 7. in 17. uro, v poletnem času do 19. ure, ob sobotah pa med 9. in 13. uro. Ob nedeljah in praznikih zbirni center ne obratuje.

Azbestne plošče morajo biti zložene na paleti in obvezno ovite s folijo.

 

cena brez subvencije: 182,00  €/t brez DDV oz. 199,29 €/ t z DDV
cena s subvencijo: 36,40 €/t brez DDV oz. 39,86 €/t z DDV – velja samo za gospodinjstva občine Kočevje z ustrezno izpolnjeno Izjavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja