[google_map address=”Ljubljanska cesta 5, Kočevje” zoom=”17″ content=”<b>Center ponovne uporabe.</b> Ljubljanska cesta 5, Kočevje <b>Delovni čas </b>: PON- PET : 9 – 17″ title=”” height=”300″]

Center ponovne uporabe

CPU logo_®

CPU Kočevje sprejema še uporabne in nepoškodovane izdelke, ki ji ne potrebujete več in so še uporabni. V procesu diagnostike se prepozna možnost nadaljnje uporabe. Nato se izvede proces »priprava na ponovno uporabo«, ki je specifičen za vsako skupino izdelkov.

Kaj to pomeni za občane Kočevja?

 

SKUPINE IZDELKOV, KI SO PRIMERNI ZA PONOVNO UPORABO

(te izdelke lahko oddate ali nabavite obnovljene po dostopnih cenah):

pohistvo

dom

sport

knjig  

gospod 

Ker morajo lokalne skupnosti sodelovati pri preoblikovanju v bolj krožno gospodarstvo in z izvajanjem predlogov zmanjšati učinke na okolje in emisije toplogrednih plinov, je zagotavljanje izvajanja priprave na ponovno uporabo ključnega pomena. V skladu z načrtovanimi ukrepi je potrebno do leta 2030 reciklirati 70 % komunalnih odpadkov in 80 % odpadne embalaže, od leta 2025 naprej pa je odpadke, ki se lahko reciklirajo, prepovedano odlagati na odlagališčih. Zato je ključen celovit pristop k implementaciji prednostnega reda ravnanja z odpadki in zagotavljanje preprečevanja nastajanja odpadkov.

Ker hierarhija ravnanja z odpadki kot prednostni vrstni red zakonodaje in politike preprečevanja nastajanja odpadkov in ravnanja z njimi zahteva:

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja