V obdobju 1960 do 1990 je bila v Kočevju aktivna stanovanjska gradnja. Za ogrevanje stanovanj so se vzporedno gradile tudi kotlovnice. Stolpnice v Kidričevi ulici so se ogrevale iz kotlovnice Melamin, za ostala stanovanja pa so bile zgrajene kotlovnice na Trgu Sv. Jerneja, Kajuhovem naselju, Turjaškem naselju, Tesarski ulici, za blok v Kidričevi ulici 8 – 14, ter na TZO 12 – 18 kot zadnja v letu 1991. Vse kotli so bili na ekstra lahko kurilno olje. Kotlovnice so upravljali z manjšimi in večjimi težavami hišni sveti.

V letih 1984 – 1989 so se gradili večstanovanjski objekti v Ulici heroja Marinclja in Dom starejših občanov. Istočasno je bil zgrajen tudi parovod LIK – Melamin, ki je dovajal paro iz kotlovnice LIK za potrebe tehnologije Tekstilane in Melamina ter za ogrevanje stanovanj v Kidričevi ulici in Ulici heroja Marinclja.

Širitev sistema ogrevanja je nakazala potrebo po enotnem upravljanju za kar je takratni Izvršni svet občine Kočevje leta 1985 tudi sprejel sklep. V Komunali Kočevje je bila organizirana nova enota – Energetika.

Komunala Kočevje danes oskrbuje s toploto za ogrevanje 1.205 stanovanj ter 121 ostalih porabnikov. Ves obračun ogrevanja je po dejanski porabi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja