KOSOVNI ODVOZ

Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev (kosovni odvoz) poteka po naročilu, vrši pa se v času od začetka aprila do sredine junija ter od začetka septembra do 10. novembra. Izjemoma je lahko odvoz organiziran tudi izven navedenih obdobij.

Kosovni odvoz do 3 m3 kosovnih odpadkov je za gospodinjstva, ki so redni plačniki komunalnih storitev, enkrat letno brezplačen. V primeru, da prevzeta količina kosovnih odpadkov presega 3 m3, se prekomerna količina odpadkov obračuna po veljavnem ceniku.

Občani naročilo oddate po telefonu na številki 895 03 40, osebno na sedežu podjetja ali po e-pošti na odpadki@komunala-kocevje.si. Datum vam bomo sporočili nekaj dni pred odvozom. Odpadke na dan odvoza pripravite na vaše prevzemno mesto, to je mesto, kamor za odvoz odpadkov pripravljate vaše zabojnike. Prevzemno mesto mora omogočati dostop in nalaganje kosovnih odpadkov komunalnemu vozilu, ne sme biti pod nadstreškom ali drevesi, električnimi kabli ipd. Priporočamo, da večje odpadke razstavite (ne zdrobite!) na sestavne dele. Pri tem opozarjamo, da se odvoz drobcev zaradi namernega drobljenja, ki jih ni možno naložiti z dvigalom, ne šteje kot kosovni odvoz. Pobiranje in odvoz takšnih odpadkov se vam bosta zaračunala.

odpadki, pripravljeni za kosovni odvoz odpadki, pripravljeni za kosovni odvoz

izvajanje kosovnega odvoza vozilo za izvajanje kosovnega odvoza

 

V SKLOPU KOSOVNEGA ODVOZA PREVZEMAMO:

notranje in zunanje pohištvo, belo tehniko in drugo večjo odpadno elektronsko in elektro opremo (OEEO), vzmetnice, preproge, športne rekvizite, vrtne stroje, termoakumulacijske peči, centralne peči, plastične in kovinske sode ter druge večje odpadke.

NE PREVZEMAMO pa:

izrabljenih avtomobilskih gum, izrabljenih motornih vozil in avtomobilskih delov (odbijačev, sedežev ipd.), gradbenega materiala, azbestnih plošč, nevarnih odpadkov in njihove embalaže, tekstila in oblačil, manjše embalaže, steklenic, kartonastih škatel, neobdelanega lesa, zemlje, peska, trave in podobnih odpadkov. V primeru, da bodo med odpadki pripravljenimi za kosovni odvoz tudi tovrstni odpadki, se le-ti ne bodo odpeljali.

 

KONTEJNERSKI ODVOZ

Kadar vam nastane večja količina istovrstnih odpadkov in nimate možnosti lastnega prevoza v Zbirni center Mozelj, vam nudimo možnost najema 5 m3 kontejnerja. Tako izvedeno storitev imenujemo kontejnerski odvoz.

Kontejnerski odvoz je plačljiva storitev, višina stroškov pa je odvisna od vrste ter količine odpadkov. Cena vključuje stroške dostave in odvoza kontejnerja, stroške prevzema in nadaljnega ravnanja z odpadki ter stroške najema kontejnerja do 7 dni. Najem kontejnerja, ki preseže 7 dni, se dodatno obračuna po ceniku.

vozilo za izvajanje kontejnerskega odvoza vozilo za izvajanje kontejnerskega odvoza

Najpogosteje se stranke odločate za najem kontejnerja za gradbene odpadke, za kosovne odpadke ali za mešane komunalne odpadke, možno pa je kontejner naročiti tudi za zbiranje drugih odpadkov (embalaža, bio odpadki, steklo, plastika itd.).

Tudi pri kontejnerskem odvozu se zahteva ločevanje odpadkov –  v kontejner se lahko odloži le ena vrsta odpadkov.

Kontejner za gradbene odpadke, kot so npr. ploščice in keramika, beton, opeka, mešanice betona, opek, ploščic in keramike, ipd.: pri obračunu se upošteva porabljeni čas tovornega vozila za prevoz kontejnerja in dejstvo, da ima gospodinjstvo možnost oddati do 3.500 kg gradbenih odpadkov na leto brez stroškov sprejema odpadkov. Količino odpadkov, ki preseže to količino, se obračuna po ceni med 17 in 20 €/t brez DDV. Gradbeni odpadki ne smejo vsebovati nečistoč, kot npr. les, železo, steklena volna, plastične in kovinske posode, papirnate vreče ali vseh ostalih odpadkov. V primeru, da so v kontejnerju za gradbene odpadke tudi zgoraj navedene nečistoče ali drugi neustrezni odpadki, se, poleg zgoraj navedenih stroškov storitve kontejnerskega odvoza, obračunajo tudi stroški prebiranja in sortiranja vsebine kontejnerja.

Kontejner za kosovne odpadke, kot so notranje in zunanje pohištvo, bela tehnika in druga večja odpadna elektronska in elektro oprema (OEEO), vzmetnice, preproge, športni rekviziti, vrtni stroji, termoakumulacijske peči, centralne peči, plastični in kovinski sodi ter drugi večji odpadki: upošteva se, da ima gospodinjstvo enkrat letno možnost izkoristiti brezplačni kosovni odvoz za 3 m3 kosovnih odpadkov, zato uporabniki krijete stroške odvoza 2 m3 kosovnih odpadkov. V primeru, da so v kontejnerju  za kosovne odpadke tudi drugi neustrezni odpadki, se, poleg zgoraj navedenih stroškov storitve najema kontejnerja, obračunajo tudi stroški prebiranja in sortiranja vsebine kontejnerja.

Kontejner za mešane komunalne odpadke: poleg stroškov dostave, najema in odvoza kontejnerja ter stroškov prevzema odpadkov, se obračunajo tudi stroški prebiranja in sortiranja vsebine kontejnerja.

Za več informacij in naročila kontejnerja nas vsak delovnik med 7. in 15. uro pokličite na 01/89 50 340.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja