Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo zaradi ponavljajočega se neustreznega odlaganja higiensko spornih odpadkov v zabojnike na ekološkem otoku na Rudniku, le-tega odstanili. Naprošamo vas, da na lokacijo ne prinašate več odpadkov. Papir in stekleno embalažo odpeljite na katerega od preostalih ekoloških otokov v bližini, npr. nasproti Motela Jezero ali ob odcepu Roške ceste k hišni številki 62.

Prosimo za razumevanje.

Hkrati vas pozivamo, da pri odlaganju odpadkov v zabojnike bolj dosledno upoštevate navodila, saj se uspešno in z manj stroški lahko reciklirajo le odpadki, ki so ustrezno zbrani, torej ne vsebujejo nečistoč.

V zabojnik za steklo tako sodijo le steklenice, stekleni kozarci, vaze in druga steklena embalaža. Embalažo moramo izprazniti ter ji odstraniti zamaške in pokrove, v zabojnik pa jo odlagamo brez vreč, škatel,… Zabojnik ni namenjen odlaganju ravnega stekla, avtomobilskega stekla, ogledal, keramike,… Te odpadke pripeljite v Zbirni center Mozelj.

V zabojnik za papir odlagamo kartonske škatle in drugo embalažo iz papirja, kartona ali lepenke, časopisni in pisarniški papir, revije, kuverte, račune,… Zbrane odpadke lahko odlagamo samostojno ali zbrane v kartonskih škatlah ali papirnatih vrečah, nikakor pa ne v PVC vrečah ali drugi embalaži.

Mešano embalažo, to so plastenke, tetrapaki, konzerve, pločevinke, plastični kozarci, lončki,.. odlagamo v zabojnik z rumenim pokrovom. Pri tem upoštevajmo definicijo embalaže (“embalaža so vsi izdelki iz katerega koli materiala, namenjeni temu, da blago ne glede na to, ali gre za surovine ali izdelke, obdajajo ali držijo skupaj zaradi hranjenja ali varovanja, rokovanja z njim, njegove dostave ali predstavitve na poti od embalerja do končnega uporabnika”, Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, Ur.l. RS, št. 84/2006 in spremembe), zato v rumen zabojnik ne sodijo izdelki iz plastike, kot npr. stoli, igrače,…

Ne pozabimo, da lahko z malo truda, ki ga vložimo v to, da odpadek odložimo v ustrezen zabojnik, naredimo nekaj velikega.

KOMUNALA Kočevje, d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja