Komunala Kočevje upravlja s cca 55. 000 m2 zelenic in parkov.

Na zelenicah in parkih, dela zajemajo pripravo za košnjo (pregrabitev); košnja s pospravljanjem trave (od 3 do 10 x letno), v jesenskem času je potrebno pospraviti odpadlo listje. Žive meje, grmovnice, parkovno drevje, se obrezujejo dvakrat do trikrat letno, okopavajo in občasno gnojijo. Predvsem v zgodnjem spomladanskem času se izvaja zamenjava dotrajanega grmovja in drevja. Poleg omenjenih glavnih del, se izvajajo še razna druga dela vezana na potrebe mesta, kot je: barvanje, postavljanje in demontaža klopi po parkih (60 kom); zamenjava poškodovanih koškov in druge urbane opreme.

Cvetličnim gredam in koritom posvečamo posebno nego, saj je od tega v dobri meri odvisna podoba mest. Letno zasadimo cca 7000 enoletnic. Delo v cvetličnih gredah obsega pripravo na sajenje z gnojenjem; sajenje enoletnic in trajnic, okopavanje, zalivanje (v suši dnevno). Tekom celega leta se opravlja tudi nadomestno sajenje enoletnic (zaradi posušitve ali odtujitve).

Pri urejanju otroških igrišč (Kidričeva ulica, Kajuhovo naselje, Trata, Strelišče), poleg rednih vzdrževalnih del izvajamo oplesk (barvanje) vseh igral ter zamenjavo igral z novimi. Zagotavljanje sredstev za ta namen je pogojeno z višino proračuna Občine Kočevje in pridobljenimi sponzorskimi sredstvi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja