Spoštovani uporabniki!

Seznanjamo vas, da je v ponedeljek, 21.12.2015, ob prisotnosti predstavnikov Občine Kočevje in Medobčinskega inšpektorata ponovno potekal pregled vsebine rjavega zabojnika za mešane komunalne odpadke (MKO), tokrat v Turjaškem naselju, med bloki s hišnimi številkami 5,11,13 in 15.

Vsebino rjavega zabojnika so delavci Komunale presortirali na mešano embalažo, papir s papirno embalažo, biološke odpadke, stekleno embalažo, oblačila in tekstil, odpadno elektro opremo,.. ter preostanek – MKO. Celotna vsebina zabojnika je tehtala 106,2 kg, več kot polovico (56 % oz. 59,5 kg) mase so predstavljali biološko razgradljivi odpadki. 14,8 % mase (15,7 kg) je bilo mešane embalaže, 8,8 % mase (9,3 kg) papirja in papirne embalaže. Tudi tu ni potrebno posebej poudarjati, da so zabojniki za embalažo, papir, steklo, bio in MKO del enotnega zbirnega mesta, torej uporabniki lahko na enem mestu ločeno oddajo najpogostejše gospodinjske odpadke. A o kakšnem ločenem zbiranju odpadkov skoraj “ne duha ne sluha”….. Očitno se uporabniki še premalo zavedate, da ste prav vi tisti, ki lahko bistveno pripomorete k zniževanju stroškov in položnic. Vse kar morate narediti je, da odpadke zbirate ločeno, najlažje gre takoj, ko vam nastanejo in jih ločeno zbrane (po navodilih) odložite v zabojnike na zbirnem mestu ali ekološkem otoku. Enostavno.

Kolikšen bi bil letni prihranek pri enem zabojniku, če bi vsi uporabniki temeljito ločevali, si lahko pogledate na priloženi sliki in v ZAPISNIKU o pregledu vsebine zabojnika_Turjaško naselje.

Verjemite, slogan Ločujem – var(č)ujem ni iz trte zvit.

KOMUNALA Kočevje, d.o.o.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja