Spoštovani uporabniki!

Seznanjamo vas, da smo se priključili projektu LIFE GOSPODARJENJE Z E-ODPADKI, ki ga ob sofinanciranju Ministrstva za okolje in prostor izvaja podjetje ZEOS.

E-odpadki oz. odpadna elektronska oprema sicer predstavlja le majhen delež odpadkov v gospodinjstvih, vendar je zaradi vsebnosti številnih težkih kovin za okolje izredno nevarna. Hkrati pa se skozi postopke recikliranja težke kovine lahko ponovno uporabi za nove proizvode, kar pomembno prispeva k ohranjanju naravnih virov.

Podjetje ZEOS je vodilno in najbolj prepoznavno podjetje, ki v Sloveniji skrbi ne samo za zbiranje odpadne električne in elektronske opreme (OEEO), temveč je aktivno tudi pri osveščanju prebivalstva o pravilnem ravnanju z izrabljeno OEEO.  S svojim vozilom E-transformerjem, s katerim so na zabaven in interaktiven način predstavljali pomen pravilnega ravnanja z OEEO ter škodljivost, ki jih ta vrsta odpadkov predstavlja za okolje, so gostovali že v številnih krajih, januarja in marca 2013 so se z njim spoznavali naši šolarji.

Projektu LIFE GOSPODARJENJE Z E-ODPADKI so nadeli sinonim E-cikliraj! in s postavitvjo preko 400 uličnih zbiralnikov (e-zbiralniki) širom po Sloveniji zbiranje manjše elektronske opreme in baterij še bolj približali posameznikom. Ta teden se bosta občini Kočevje in Kostel pridružili skupini več kot 90 občin, v katerih so e-zbiralniki že nameščeni. Vse informacije, vezane na izvajanje projekta, podjetje ZEOS objavlja na spletni strani http://e-odpadki.zeos.si/sl/. Vsi zainteresirani vabljeni k branju.

Slavnostni podpis listin, s katerimi bodo predstavniki Občin, komunalnih podjetij in podjetja ZEOS sklenili sodelovanje, bo, skupaj z občinama Črnomelj in Semič, potekal v petek, 10. marca 2017, ob 10. uri v ZC Vranoviči v občini Črnomelj. V dnevih po podpisu listin bodo e-zbiralniki nameščeni na lokacije v sklopu obstoječih ekoloških otokov, 8 v občini Kočevje in 2 v občini Kostel, po naslednjem seznamu:

datumznesek v €
29.9.201734,16

E-zbiralnike bo praznilo podjetje ZEOS po njihovem planu, v kolikor pa boste opažali, da se e-zbiralnik polni hitreje, pa vas naprošamo, da nas o tem obvestite.

Vabimo vas, da e-zabojnike pridno polnite z baterijami in manjšo OEE opremo (fotoaparati, igrače na baterije ali elektriko, mešalniki, sušilniki za lase, brivniki, manjšo računalniško opremo, telefoni,,..), ki ne deluje več in tako pripomorete k ohranjanju čistega okolja!

LETAK_ZEOS-ov ulicni zbiralnik

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja