V upravljanje smo postopoma prevzeli Turjaško naselje, Kidričevo ulico in Ulico heroja Marinclja. Do leta 1991 so stanovalci predali še ostale kotlovnice, do leta 1995 pa smo prevzeli v upravljanje še Glasbeno šolo ter daljinsko ogrevanje v Kočevski Reki.

Leta 1994 je bil izdelan energetski koncept mesta Kočevje. Koncept je v zaključku podal dve glavni usmeritvi za delo v prihodnje in sicer:

V letih 1999 in 2000 je bil zgrajen vročevod od Kidričeve ulice do Vrtca Ostržek, v letih 2004 in 2005 pa so bila izvedena še naslednja dela in zgrajeni objekti:

Rezultati:

Razdrobljenost daljinskega ogrevanja; kotlovnice na kurilno olje so za rezervo in pokrivanje konic; kurilno olje uporabljata trenutno še kotlovnice v Kajuhovem naselju in na Trgu Sv. Jerneja.

Glede na to, da je kurilno olje zamenjano z lesno biomaso, se je zmanjšala poraba fosilnih goriv in zboljšala kvaliteta zraka.

Lesna biomasa je cenejša od ostalih goriv, zato je tudi cena enote toplote ugodnejša za končne uporabnike; višji izkoristek mreže, v primerjavi s tekočimi gorivi sta varna transport in skladiščenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja